Ik heb een leuke woning op het oog. Hoe ga ik te werk?

Spreek een bezichtiging af met de eigenaar of makelaar van de eigenaar. Ben je na deze bezichtiging nog steeds enthousiast? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij weten door ervaring wat op dat moment de beste strategie is om de woning snel en verantwoord voor je aan te kopen.

Ik weet door de omschrijving en foto’s vrijwel zeker dat ik de woning wil kopen.

In zo’n situatie gaan we ook de eerste bezichtiging met je mee.

Er is veel belangstelling voor een bepaalde woning en jullie krijgen daardoor niets van de vraagprijs af .. Wat zijn dan de kosten?

Indien de koop doorgaat betaal je €695 vrij van BTW voor het volledige aankoop traject en de eventuele kosten voor de keuring €325.

Ik heb een leuke woning gezien maar de prijs is iets te hoog gezien mijn inkomen. Kan ik een maximale aankoopprijs afspreken en wat zijn de kosten als het uiteindelijk niet lukt voor die prijs?

Ja, het is mogelijk om een maximale aankoopprijs (binnen grenzen van redelijkheid) af te spreken. Lukt het ons niet voor die maximum prijs aan te kopen en koopt u de woning ook niet, dan worden er geen kosten in rekening gebracht behalve voor de keuring (indien die heeft plaats gehad natuurlijk)

Is er meer kans op succes als ik een aankoopmakelaar inschakel voor de aankoop van een woning?

Met een makelaar aankopen geeft altijd meer kans op een goede afloop. Een verkopende makelaar neemt een collega makelaar altijd serieuzer dan een particulier ook omdat hij weet dat een en ander professioneel wordt afgehandeld.

De aankoop is niet doorgegaan omdat er bij de keuring nogal wat onverwachte zaken aan het licht kwamen. 

In dat geval betaal je alleen de kosten voor de keuring van €325. De optie om opnieuw over de prijs te onderhandelen is er natuurlijk ook nog.

Is de keuring een vast onderdeel van jullie aankoopmethode?

Indien het gaat om een woning van ca. 8 jaar of jonger is een keuring meestal overbodig. Ook komt het voor dat er al een bouwkundig rapport aanwezig is.

Ik denk dat de financiering geen probleem zal zijn maar 100% zeker is dat niet.

Als je ons opdracht geeft tot aankoop van een woning gaan wij er van uit dat je hebt laten berekenen wat je financiële mogelijkheden zijn of dat je zo’n berekening op korte termijn laat maken.

Wat te doen als er een geschil ontstaat?

Wij onderschrijven een algemene erecode voor makelaars. Eventuele geschillen kun je voorleggen aan de ‘Vereniging Eigen Huis’. Wij werken mee aan de door de V.E.H. (Vereniging Eigen Huis) in het leven geroepen vormen van bemiddeling in en beslechting van geschillen. (Om gebruik te kunnen maken van de diensten van de Vereniging Eigen Huis dien je lid te zijn)

Misschien staat je vraag er niet tussen? Gebruik het contactformulier en we zullen zsm reageren.